"Låna personligt"

Undvik större skulder - lär dig hur du kan hantera din personliga ekonomi och undvika massiva skulde

Thea Holmgren / 2010-02-21 18:18:04

Det första alternativet är för villaägare bara så om du inte har ett hem kan du hoppa till höger in på alternativ två. Om du äger ett hem, så det bästa sättet för att betala dina skulder är att refinansiera dina lånekostnader och betala dem. Du kommer att få en lägre ränta och kommer att kunna sprida dina skulder med tiden när du betalar dem. Ta inte ut ett 125% inteckning men eftersom det kommer att ta dig resten av ditt liv för att få rättvisa i ditt hem igen.

En lån med skuld kan hjälpa dig att komma under kontroll med dina skulder genom att kombinera dem till en hanterbar månadsbetalning medan du är på väg att fastställa din kredit. Anledningen till skuldsaneringslån är så att du kan kombinera alla dina skulder som du är skyldig till ett stort månadsbetalning snarare än många små betalningar. Om du har skulder på många höga kort ränta kreditkort har du möjlighet att en dålig kredit konsolidering lån och sänka dina ränta på beloppet av de kort och betala av dem med lägre ränta lån. Stället för att betala tio utbetalningar varje månad till olika räntesatser, skulle du betalar en låg månatlig betalning till en långivare.

Andra skulder, som gått obetalda mycket längre, kanske köpt för mycket mindre. Fler företag har gått in på denna del av marknaden som detta decennium än någonsin tidigare, den största är ett företag som heter asset godkännande.

När dina skulder blir överväldigande, är det vanligt att tankar om konkurs som dykt upp som en sista utväg. Men det finns ett alternativ som är betydligt mindre restriktiv med kan vara lika bra för låntagarna - skuldförvaltning program. Under programmen, är du föreslog väg ut ur skuld-fällan. Dessa program är konkurs, enskilda frivilliga avt (iva), konsolidering lån etc.

Dessa lån är avsedda för både hyresgäster och ägare hem. Det lånade beloppet är begagnat utan att lämna någon egendom för säkerheter. Avsaknad av säkerhet gör lånet fria från risker för låntagarna, men långivarna kommer att godkänna lånet bara för de låntagare som har en god återbetalning kapacitet och kreditvärdighet.